Skip to main content

Fond za inovacionu delatnost objavio je danas javni poziv za dodelu Inovacionih vaučera mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) za korišćenje usluga akademskog sektora, a sve u cilju poboljšanja njihovih proizvoda, procesa i usluga.

Zainteresovani mogu da konkurišu za inovacione vaučere vrednosti do 800.000 dinara i to za dobijanje usluga od javnih naučno-istraživačkih organizacija kako bi rešili tehnički ili tehnološki problem na koji nailaze u svom poslovanju, odnosno, za razvoj novix ili poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa, različite vidove ispitivanja.

Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara koji se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Ideja je da MMSP podignu nivo inovativnosti svojih proizvoda i postanu konkurentniji na tržištu.

Poziv za dostavljanje prijava otvoren je sve dok opredeljena sredstava u iznosu od 60 miliona dinara ne budu utrošena.

Svi detalji o programu i uslovima zainteresovani mogu naći na internet prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost ili putem e-mail adrese: ivauceri@inovacionifond.rs.

Fond za inovacionu delatnost do sada je dodelio 220 inovacionih vaučera za 180 malih i srednjih preduzeća, u ukupnom iznosu od 140.147.171 dinara.