Skip to main content

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Kako se navodi na sajtu Vlade, neophodno je da poljoprivrednici pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Takođe, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar. Pri kupovini goriva neohodno je proveriti da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke – broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.