Skip to main content

Европска унија интензивно ради на припреми механизма – CBAM (Carbon Boarder Adjustment Mechanism) – новог прописа ЕУ за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште (GHG), као доприноса достизању прокламованог циља Европског зеленог договора – угљеничне неутралности европског континента до 2050. године. Ово ће бити тема округлог стола CBAM – Нови механизам ЕУ за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и шта очекује српску привреду?“ који се одржава 15. децембра у Београду.

Догађај је превасходно намењен представницима индустрија цемента, челика/гвожђа, алуминијума, ђубрива и производње електричне енергије, а све са циљем да се размотре досадашња сазнања о овом механизму, тренутни статус предлога документа, његова повезаност са ЕУ шемом за трговину емисијама (EU ETS) и системом за мониторинг, извештавање и верификацију (MRV), као и потенцијалним утицајима CBAM механизма на пословање привредних друштава. 

Учешће на догађају је без котизације, али је неопходна регистрација путем следећег линка: 

http://aplikacije.pks.rs/DogadjajiPrijava/PrijavaDPK/KreirajNovuPrijavuPK?ID_Dogadjaja=16785901-A365-ED11-80E3-005056AD0BEE

Агенда догађаја се може преузети са линка: https://api.pks.rs/storage/ass…