Skip to main content

Vlada Republike Srbije usvojila  je regulatorni okvir kojim se pruža dodatna podrška privrednim subjektima čija je pretežna šifra delatnosti iz oblasti turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja, a zbog otežanih ekonomskih uslova usled pandemije COVID – 19.

Privrednim subjetima iz navedenih oblasti će biti omogućeno dobijanje kredita Fonda za razvoj za tekuću likvidnost i obrtna sredstva pod izmenjenim uslovima, koji podrazumevaju rok otplate do pet godina koji uključuje grejs period do dve godine, ukupno trajanje kredita do 24 meseca grejsa i do 36 meseci otplate, kamatnu stopu od 1% na godišnjem nivou.

Takođe, krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima, a maksimalan iznos kredita za jednog korisnika kredita sa povezanim licima može biti: za preduzetnike i mikro pravna lica do 20.000.000,00 RSD, za mala pravna lica do 80.000.000,00 RSD i za srednja pravna lica do 180.000.000,00 RSD. Najviši iznos odobrenog kredita može biti do 80% ostvarenih poslovnih prihoda po poslednjem predatom finansijskom izveštaju.

Više informacija: https://fondzarazvoj.gov.rs/cir/proizvodi/likvidnost-covid19