Skip to main content

Програми подршке малим и средњим предузећима и предузетницима представљени су данас на трибини „Државни подстицаји развоју приватног предузетништва“ у Градској општини Раковица.

На трибини која је окупила више од 200 заинтересованих предузетника, програме Министарства привреде којима је малом бизнису на располагање стављено чак 1,7 милијарди динара – бесповратно, представила је шефица одсека у Сектору за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Дубравка Буцаловић.

„Бесповратна средства су обезбеђена кроз три програма подршке, а процедура је олакшана у односу на претходне године“, рекла је Буцаловић истичући да је у 2019. за бесповратна средства извдвојен највећи износ до сада.

Она је навела да је циљ да заинтересовани што једноставније конкуришу и искористе сва издвојена средстава. У том смислу, додала је, службе Министарства привреде су увек на располагању за све додатне информације.

О државним подстицајима за оне који планирају да започну нови или прошире постојећи бизнис говорили су и представници Града Београда и Националне службе за запошљавање (НСЗ).

Трибини су присуствовали и представници општине Раковица, Развојне агенције Србије и Општег удружења приватних предузетника те београдске општине.