Skip to main content

Јавни позив за бесплатну менторинг услугу за микро, мала и средња преузећа, предузетнике, кластере и задруге кроз Програм стандардизованог сета услуга за ММСПП расписан је данас.

Реч је о програму Министарства привреде Републике Србије који реализује Развојна агенција Србије (РАС), а заинтересовани могу да се пријаве до 1. јуна 2019. године.

Менторинг је бесплатна услуга којом се пружа свеобухватна подршка корисницима кроз индивидуални приступ.  Процес се одвија по методологији Развојне агенција Србије, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA).

Менторство помаже власнику или директору предузећа да препозна кључну тачку потенцијала свог пословања, а корисник уз помоћ менторинга развија и спроводи акциони план који има за циљ побољшање пословних резултатa.

Ментори имају професионално искуство у раду са малим и средњим предузећима, долазе из 16 акредитованих регионалних развојних агенција и сертификвани су од стране РАС-а и Јапанске агенције.

До сада је услугу менторства у Србији користило око 2.000 корисника. Према подацима, у тим привредним субјектима забележено је кумулативно повећање пословне добити за 15 одсто у односу на претходну годину.

Право на учешће у програму имају ММСПП, кластери и задруге које испуњавају следеће услове:

  1. Новоосновани привредни субјекти – не старији од три године од дана објављивања јавног позива;
  2. Постојећи привредни субјекти – регистровани пре марта 2016. године;
  3. Кластери;
  4. Задруге.

Јавни позив, упутство и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС-а, www.ras.gov.rs,  као и на интернет  странама акредитованих развојних агенција (АРРА) и у штампаном облику у АРРА.

За детаље можете се обратити службама РАС-а, на адресу mentoringssu2019@ras.gov.rs;  или на број телефона: 011/3398 809.