- Расписан јавни позив за воћарство, продужени рокови за подстицаје за генетичке ресурсе и винову лозу – Портал предузетништва
Skip to main content

Јавни позив за субвенције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подршку подизања вишегодишњих производних засада воћака и хмеља  трајаће до 17. августа 2023. године, док ће подношење захтева за подстицаје за производне засаде јагода подигнуте у трећем кварталу 2023. године трајати до 15. септембра 2023. године.

Крајњи рокови за пријаву на актуелне јавне позиве су продужени и сви пољопривредни произвођачи могу да се пријаве за подстицаје закључно са следећим датумима:

● очување генетичких ресурса до 31. јула 2023. године
● подизање вишегодишњих засада винове лозе до 31. јула 2023. године

Подстицаји за подизање вишегодишњих производних засада воћака и хмеља обухватају подстицаје за:

1) набавку садница воћака и хмеља;

2) набавку наслона за производне засаде воћака и хмеља;

3) припрему, обраду земљишта, копање јамића за садњу и садњу (у даљем тексту: припрема земљишта), односно за набавку супстрата са сертификатом за производне засаде боровнице и/или малине, са постављеним садницама боровница и/или малина у саксијама/врећама, као и супстрата за класичне засаде боровница и/или малина на банковима;

4) хемијску анализу земљишта са препоруком ђубрења земљишта за садњу, односно испитивање механичког састава земљишта (у даљем тексту: анализа земљишта).

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети пријаве за подстицаје на порталу еПодстицаји.