Skip to main content

У оквиру програма StarTech, NALED и Влада Републике Србије, уз подршку компаније Philip Morris, организују други годишњи конкурс за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији пословања.

Конкурс је отворен од 18. марта до 18. маја за предузетнике, микро, мала и средња предузећа (ММСПП) и неформалне тимове, који имају иновативне бизнис идеје или желе да трансформишу своје пословање увођењем нових технологија

У оквиру конкурса биће додељено милион долара бесповратних финансијских средстава и до 1.000 сати експертске подршке, при чему се вредност појединачних грантова креће од 15.000 до 100.000 долара, у зависности од корисника и врсте подршке.  

Тимови у оснивању или стартап бизниси могу конкурисати за подршку у развоју иновативних идеја кроз ЛОТ 1, у вредности од 15.000 до 25.000 долара, док су ЛОТ 2 и 3 намењени микро, малим и средњим предузећима основаним пре 2019, који могу да конкуришу за подршку пројектима дигиталне трансформације или развоја иновација, у висини од 25.000 до 100.000 долара, у зависности од тога да ли планирају нова запошљавања и пословање на националном или извозном тржишту. 

Тимови који желе да конкуришу за програм грантова могу се пријавити и за подршку у припреми бизнис плана.

Више информација о конкурсу и условима учешћа доступно је на StarTech вебсајту www.startech.org.rs/konkurs2022.

Кроз StarTech програм до сада је подржано 29 пројеката за иновације и дигиталну трансформацију у области пољопривреде, здравства, животне средине, машинства и других. Више информација о досадашњим корисницима доступно је на https://startech.org.rs/pobednici-2021