Skip to main content

U informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) danas je odobrena 1.000-a elektronska registracija preduzetnika od početka godine.

Uslugu e-registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji se bave informacionim tehnologijama kao što su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti uopšte i u oblasti informacione tehnologije, inženjerske i arhitektonske delatnosti, tehnička savetovanja, zatim specijalizovane dizajnerske delatnosti, računovodstveni, knjigovodstveni i revizorski poslovi, kao i poresko savetovanje.

Ostale preduzetnike ohrabrujemo na korišćenje ove usluge koja pojednostavljuje proceduru registracije i smanjuje troškove osnivanja društva.

Osim usluge e-registracije osnivanja preduzetnika i jednočlanih privrednih društava, APR pruža privrednicima i mogućnost da elektronskim putem dostave finansijske izveštaje. Omogućeno je takođe i izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, dok se uskoro očekuje uvođenje Centralne evidencije stvarnog vlasništva, gde će biti obaveza da se prijave dostavljaju iskučivo u elektronskom obliku.