Skip to main content

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem Međunarodnom opštem privrednom sajmu „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2022“ koji se održava u Tirani, u periodu od 1. do 4. decembra.

Ovaj sajam je dobra prilika da domaći izvoznici predstave svoje proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i  izlagačima iz drugih zemalja.

Međunarodni sajam privrede u Tirani je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Albaniji koja okuplja izlagače iz više od 20 zemalja. Tokom 2021. godine sajam je      posetilo više od 3.000 posetilaca. Budući da je ovaj sajam po profilu opšti, na njemu će se predstaviti proizvodi iz više sektora: poljoprivredne i prehrambene industrije, metalske i građevinske industrije, industrije tekstila i nameštaja, automobilske industrije, visokih tehnologija, kao i sektora turizma.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti (bez PDV-a), po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture. U cenu participacije uključen je i transport i špedicija eksponata (izuzev robe koja podleže odgovarajućem temperaturnom režimu), kao i korišćenje prevodilaca (albansko-srpski jezik) tokom trajanja sajma. Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta i smeštaja, uključujući i transport robe koja podleže odgovarajućem temperaturnom režimu.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Srbiji koji se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama iz sektora industrije koji mogu biti zastupljeni na sajmu.

Više informacija možete pronaći OVDE.