Skip to main content

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid – 19, kojima se skraćuje radno vreme restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara do 18 časova.

Primena mera počinje od utorka, 24. novembra 2020. godine, a mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

 

Nove protivepidemijske mere  obuhvataju i obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti, zabranu svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi) i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uredba VRS