Skip to main content

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vojvodine raspisao je javi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku privrednim društvima sa teritorije Vojvodine za kupovinu nove opreme u 2023. godini.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se dodeljuju po konkursu je 322,5 miliona dinara.

Deo sredstava u iznosu od 262,5 miliona dinara opredeljuje se za nabavku opreme za Komponentu 1, dok se deo sredstava u iznosu od 60 miliona dinara opredeljuje za nabavku opreme za Komponentu 2.

Pod Komponentom 1 podrazumeva se nabavka nove opreme za sva privredna društva koja ispunjavaju uslove konkursa, a pod Komponentom 2 nabavka nove opreme za privredna društva koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača.

Korisniku mogu biti dodeljena bespovratna sredstva u visini od 3 do 10 miliona dinara za Komponentu 1, odnosno 5 do 12 miliona dinara za Komponentu 2, pri čemu u oba slučaja maksimalan iznos ne može biti veći od 50% neto vrednosti opreme.

Pod opremom se podrazumevaju mašine, odnosno sredstva za proizvodnju i obradu, kao i proizvodna linija i specijalizovani alati i oprema za kontrolu kvaliteta i merna oprema.

Opremom se ne smatraju transportna i manipulativna sredstva, kao ni računarska oprema (softver i hardver), sem kao integrisani deo proizvodne mašine.

Oprema koja je predmet konkursa mora da bude nova, nabavljena od kredibilnog dobavljača.

Rok za podnošenje prijava na konkurs traje  do 13. aprila.

Detaljnije o konkursu OVDE.