Skip to main content

Ministarstvo privrede izdvojilo je 1,7 milijardi dinara bespovratnog novca za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, rečeno je danas na skupu u Privrednoj komori Srbije (PKS) čiji je cilj bio da se predstavnici MSPP informišu o raspoloživim finansijskim sredstvima za ovu godinu.

Rukovodilac u Sektoru za razvoj MSPP Ministarstva privrede Aleksandra Vučetić podsetila je da je ministarstvo i ove godine pripremilo programe podrške za preduzetnike, a da opredeljena bespovratna sredstava za tri programa predstavljaju najveći iznos u te svrhe do sada.

Ona je na skupu „Dan otvorenih vrata“, namenjen preduzetnicima,  istakla da je interesovanje preduzetnika veliko te da je zbog toga, osim izdvajanja veće sume iz budžeta,  pojednostavljena i procedura.

Prema njenim rečima, programi su kombinacija granta i povoljnih kredita.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić pojasnila je da je cilj skupa da preduzetnicima budu predstavljeni svi programi podrške koji su raspisani u ovoj godini, kao i da budu informisani o aktivnostima sektora.

Ona je dodala da su programi namenjeni započinjanju sopstvenog posla, ali i unapređenju poslovanja.

„Dan otvorenih vrata“ organizovao je Sektor preduzetništva PKS u saradnji sa Ministarstvom privrede, Fondom za razvoj, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ).