Skip to main content

U Beogradu će 2023. godine početi izgradnja BIO4 Kampusa koji će biti prvi ovakav kompleks u Jugoistočnoj Evropi i prepoznatljiva tačka istraživanja i razvoja. Useljenje je planirano za 2025. godinu, kako je najavljeno na predstavljanju idejnog rešenja ovog projekta u zgradi Vlade Srbije.

Izgradnja ovog kampusa koštaće 190 miliona evra i da će biti uloženo 100 miliona evra u opremu. Objekat će se prostirati na 110.000 kvadratnih metara bruto površine

BIO4 kampus će se nalaziti između ulica Vojvode Stepe i Kumodraške, i u njemu će biti tri fakulteta – Biološki, Farmaceutski i Grupa za bioinženjering Tehnološkog-metalurškog fakulteta.

U kampusu će se nalaziti osam naučnih instituta, Ekstenzija Naučno-tehnološkog parka i istraživački centri privatnih kompanija.

BIO4 će omogućiti bržu i efikasniju tranziciju zdravstvenog sistema ka modernoj, inovativnoj dijagnostici i tretmanima, baziranim na podacima i najnovijim naučnim saznanjima. Kampus će biti dom celom spektru modernih dijagnostičkih alata, koji su takođe i važan deo svakog istraživanja.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći OVDE kao i klikom na link https://www.youtube.com/watch?v=KIGcObKXC_s.