Skip to main content

Pilot superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija, u okviru projekta Srbija Inovira, koji zajednički sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i ICT hub iz Beograda, 18. i 19. marta u Naučno-tehnološkom parku u Nišu organizuje hakaton i mejkaton na temu personalizovane medicine.

Na hakatonu učestvuju multidisciplinarni timovi, sačinjeni od dva do pet članova. Za učešće se mogu prijaviti kako timovi tako i pojedinci koji žele da svoja znanja i kreativnost unaprede kroz rad u timu.

Na završnici programa, od timova se očekuje da isporuče rani prototip koji opisuje karakteristike predloženog tehničkog rešenja ili eksperimenta. Pored takmičarskog dela, timove očekuju i brojne radionice, a timovima će biti dostupne laboratorije u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

Najbolje timove očekuju nagrade kao što su poslovno mentorstvo sa ekspertima personalizovane medicine, učešće u programu akceleracije, stručna podrška prilikom registracije kompanije ali i druge vredne nagrade.

Učešće je potpuno besplatno i otvoreno za pripadnike svih starosnih grupa, prijave su otvorene do 28. februara u 23:59, a prijavni formular se nalazi OVDE.