Skip to main content

Sekretarijat za privredu Beograda raspisao je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada za 2019. godinu.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković  rekao je da je predmet konkursa dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme.

Prema njegovim rečima, cilj je poboljšanje kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda ili usluga, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i to na period od minimum jedne godine.

„Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 20 miliona dinara, namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta“,  rekao je Veličković.

Kako je istakao, sredstva su namenjena i za jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda.

Veličković je istakao da grad na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje, ukazujući da pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije Beograda.

Gradski sekretar  je podsetio da se program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda za 2019. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 16. aprila, a tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs