Skip to main content

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u saradnji sa 3 Bankom obezbedila je dodatno finansiranje za mala i srednja preduzeća u Srbiji. Ugovor o kreditu od 10 miliona evra u domaćoj valuti koji je potpisan sa 3 Bankom, poboljšaće dostupnost finansiranja za mikro, mala i srednja preduzeća, uključujći i agro biznis i poljoprivrednike. Oko 75% kreditne linije namenjeno je finansiranju klijenata van beogradskog regiona.

3 Banka je specijalizovana za mikrofinansiranje, pružajući mikro, ruralne, agro i MSP kredite i druge finansijske usluge klijentima u Srbiji koji obično nemaju pristup finansijskim uslugama tradicionalnih banaka. Misija 3 Banke je pružanje finansijskih usluga svima koji imaju pozitivan ekonomski, društveni i ekološki uticaj, sa posebnim fokusom na klijente koji imaju poteškoća u pristupu takvim uslugama.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji i do danas je u zemlju uložio više od 7,3 milijarde evra. Banka podržava razvoj privatnog sektora, unapređenje javnih komunalnih usluga i tranziciju ka zelenoj ekonomiji.

Više informacija možete pronaći OVDE.