Skip to main content

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović poručila je danas da je mentorska podrška mikro, malim i srednjim preduzećima važna, jer doprinosi unapređenju poslovanja i ostvarivanju boljih rezultata.

Obradović Jovanović je na otvaranju skupa povodom dodele priznanja „Mentor Award“ najuspešnijim mentorima istakla da je pored finansijske podrške, koju Ministarstvo privrede pruža malom biznisu kroz različite programe, ključno i znanje. Zato je, kako je rekla, važno da se kroz mentoring, koji pružaju zaposleni u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama, radi na razvoju kapaciteta MSP sektora.

„Imamo mentore koji mogu da pruže kvalitetnu podršku mikro, malim i srednjim preduzećima. Nadam se da će se mreža mentora i dalje širiti“, rekla je pomoćnica ministra.

Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Radoš Gazdić rekao je da je mentoring značajan način podrške mikro, malim i srednjim preduzećima, zadrugama i klasterima.

Da je uloga mentora značajna za MSP smatra i zamenik stalnog predstavnika Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) Balkan kancelarije Takaši Hibino.

„MSP jesu mala, ali su fleksibilna i imaju veliki potencijal“, kaže on.

Dvodnevni skup na kome su mentori predstavili svoja iskustva organizovan je u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSP u zemljama Zapadnog Balkana Faza 2“ u realizaciji RAS-a, a uz podršku Ministarstva privrede i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.