Skip to main content

Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je akcelerator program „RASTI“ kako bi podržala buduće preduzetnike i one koji žele da razviju posao, da se izbore sa tržištem – kreiraju i usavrše proizvod i nauče da od njega naprave uspešan posao.

Program predviđa niz različitih aktivnosti među kojima je i serijal neformalnih predavanja o tome kako su kreativni pojedinci rešili određene probleme sa kojima se sve firme susreću na početku svog poslovanja.

Biće organizovani i treninzi iz različitih oblasti, od kreiranja i validacije poslovnog modela, preko finansija za start-apove i marketing, do strategije osvajanja tržišta.

U okviru programa „RASTI“ planirano je održavanje start-ap vikenda 8, 9. i 10. marta u Novom Sadu, kao i održavanje novog formata takmičenja („Growth Hackathon“) na kome će preduzetnici moći da vide kako brzo i jednostavno mogu obezbediti rast svojoj kompaniji.
Program se realizuje u okviru projekta „Razvoj akceleratora za poboljšan pristup finansiranju inovacija MMSP – ACCELERATOR“, koji finansira Evropska Komisija, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

Pilot program pokrenuo je RAS u saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad (BINS).

Više detalja o prijavi navedeno je u Javnom pozivu, a za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti RAS timu na adresu: accelerator@ras.gov.rs, kao i timu Poslovnog inkubatora Novi Sad, na adresu: office@inkubator.biz.

Dodatne informacije o nagradama, gostujućim predavačima, terminima treninga i sve ostale detalje mogu se naći na internet stranicama: www.ras.gov.rs i www.inkubator.biz.