Skip to main content

U Sektoru preduzetništva PKS formirana je Sekcija za žensko preduzetništvo sa ciljem daljeg razvoja te oblasti preduzetništva u Srbiji.

Sekciju čine počasne i stalne članice. Najvažnije aktivnosti biće usmerene na umrežavanje žena preduzetnica, edukaciju za bolje poslovanje i ostale aspekte uspešne realizacije preduzetnica.

Na prvoj sednici kojom je predsedavala Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS, odlučeno je da počasne članice Sekcije budu Katarina Obradović – Jovanović, pomoćnica ministra u Ministarstvu za privredu, Lazar Lekić, savetnik ministra zadužen za inovacije tehnološki razvoj, prof. dr Aleksandra Golubović Stojanović iz Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd, Ljiljana Karaklajić, direktorka kompanije “D express”, Dragana Janjić, direktorka “Vinarije Aleksić” i Kosara Dangić, direktorka “Kabinet pivare”.

Na sednici su takođe izabrani predsednik i zamenik predsednika, i usvojeni dokumenti “Poslovnik o radu” i “Plan rada”.

Istaknuto je da će najvažnije aktivnosti u radu Sekcije biti usmerene na umrežavanje žena preduzetnica, edukaciju za bolje poslovanje, informisanje o potencijalnim izvorima finansiranja, aktuelne konkurse, pozive za strukovne inkubatore, kao i kontinuirano promovisanje inovativnosti ženskog preduzetništva.