Skip to main content

Srpska fondacija za preduzetništvo (SEF) sprovodi program podrške početnicima u poslovanju (startapovima). Cilj je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, preduzetnika i registraciju novih poljoprivrednih gazdinstava.

Program se sastoji od:

  • Obuka za izradu poslovno-investicionog plana za početnike u poslovanju koji organizuje Privredna komora Srbije; Prijave za obuku se vrše na e-mail adresi: startup@pks.rs  
  • Bankarskih kredita u maksimalnom iznosu od 30.000 evra, koje odobravaju partnerske banke programa. Krediti su dostupni kako za investiciona ulaganja tako i za obrtna sredstva .
  • Bespovratnih sredstava (grantove), obezbeđenih od strane SEF-a, za korisniike kredita koji regularno vrate kredit i nastave sa poslovanjem i nakon otplate kredita. Iznos granta je 20% od ukupnog iznosa kredita, a ne više od EUR 3.000.
  • Stručne, besplatne savetodavne pomoći i podrške koju sprovodi Privredna komora Srbije.

Startapovima se smatraju preduzetnici, pravna lica i registrovana poljoprivredna gazdinstva koja posluju kraće od 24 meseca u trenutku podnošenja zahteva za kredit kod partnerske banke.

Srpska fondacija za preduzetništvo (SEF) osnovana je sa ciljom poboljšanja pristupa početnicima u poslovanju mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednicima odgovarajućim finansijskim proizvodima, podstičući banke i druge finansijske institucije da pružaju finansijsku i nefinansijsku podršku.

Više informacija možete pronaći OVDE.