Skip to main content

Osnivač i vlasnik kompanije Laguna Dejan Papić dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine 2018, koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija Ernst&Young (EY) dodeljuje već sedmu godinu za redom.

Kao nosilac priznanja Papić će predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine koje će se održati u junu ove godine u Monte Karlu.

Pored glavne nagrade, priznanje je uručeno i vlasniku kompanije Konstruktor grupa Ognjenu Kisinu za brzorastućeg preduzetnika godine, dok su nagradu za inovativnog preduzetnika godine dobili Ivan Bjelajac i Mališa Pušonja ispred kompanije MVP Njorkshop.
Ministarstvo privrede je podržalo program EY Preduzetnik godine. Reč je o najprestižnijoj svetskoj nagradi za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu, i svojevrsno je priznanje onima koji su postigli uspeh vođeni sopstvenom vizijom, liderstvom i inovativnošću.

Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.