Skip to main content

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike da se prijave na takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva u okviru European Enterprise Promotion Awards 2019 (EEPA 2019).

Reč je o inicijativi Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

EEPA takmičenje je takođe šansa da preduzetnici sa najboljom idejom, odnosno kreativnim pristupom u podršci preduzetništvu, koji pobede na nacionalnom nivou, uđu u takmičenje za evropsko priznanje. Pored promocije i vidljivosti širom Evrope na koju izabrani preduzetnici mogu da računaju, oni će kroz EEPA 2019. dati primer i poslužiti kao inspiracija drugima.

Pravo učešća imaju nacionalne, regionalne i lokalne institucije i organizacije, gradovi, regioni, jedinice lokalne samouprave kao i javno-privatna partnerstva između javnih vlasti i preduzetnika,  obrazovnih programa i poslovnih organizacija.

Pored 28 zemalja članica EU, u takmičenju za najbolji model u oblasti promocije preduzetništva, učestvuju i Srbija, Island, Norveška i Turska.

Preduzetnici koji imaju projekat ili inicijativu, a koja se sprovodi minimum dve godine, odnosno već je ostvarila određene rezultate, mogu da se prijave na EEPA takmičenje do 03. juna 2019. godine, nacionalnim koordinatorima u Ministarstvu privrede.

Više informacija o samom Takmičenju možete pronaći u Informatoru.

Preuzmite: Formular za prijavu

Više informacija:

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/category/european-enterprise-promotion-awards/

https://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en